Back 2 school — DIY ötletek a suli kezdésre

Sziasztook! Mint már biztosan tudjátok, nemsokára kezdődik a suli, tehát elindul a nagy írószer vásárlás (füzetek, ceruzák, tollak, stb.). A kreatív emberek ilyenkor minél több dolgot próbálnak saját kezűleg, házilag otthon megcsinálni. Tehát a mai postban elhoztam pár DIY (A DIY szó a Do It Yourelf angol szavak rövidítése-magyarul: Csináld magad) ötletet a suli kezdésre, ami biztosan megkönnyíti a suli kezdést. Lesznek írószeres ötletek és füzetekkel kapcsolatosak is. Kezdjük is el!
  • írószeres ötletek:
    • Szivárvány kiemelő: Minden diák előszeretettel használja a szövegkiemelőket, mivel nagyon megkönnyítik a tanulást (kiemelhetjük velük a lényeget, illetve a színek a fehér lapon talán egy kicsit érdekesebbé teszi a tanulást). Ha már esetleg meguntuk a pusztai színeket, akkor kicsit fel tudjuk dobni a sárga színt. A sárga színű kiemelő hegyének egyik oldalára helyezzünk zöldet, a másik oldalra pedig rózsaszínt, és kicsit hagyjuk, hogy beszívja a sárga szín a többit. Ha vártuk kb. 5 percet, akkor már készen is van a vadiúj szövegkiemelőnk.
    • A washi tape titok: A washi tape-ek mintás, kicsit papíros állagú, cellux-hoz hasonló ragasztószalagok, melyeket főleg díszítésre szoktak használni. Ezekkel tökéletesen be lehet vonni az unalmas grafitokat vagy a kék tollatokat. Egyszerű a használata, mert tépni is lehet könnyen, valamintha megunod az adott mintát, könnyen meg lehet változtatni.
  • Füzetes ötletek:
    • A papír: Ezt a technikát tavaly próbáltam ki először, és idén is alkalmaztam a megmaradt füzetek okán. Olcsóbb úgy venni és díszíteni a füzeteket, hogy megvásárolunk 1-2 csomag A/4-es papír mintás papírt, és a sima fehér füzetek elejére ráragasztjuk őket. Ez takarékos, és nagyon gyors.
    • Az időigényesebb módszer: Olyat is próbáltam többször már, hogy ugyanilyen fehér füzetekre ragasztgatok papírokat, amiken a saját rajzaim vagy festményeim vannak. Ezek is nagyon gazdaságosak, viszont nagyon sokáig tart mindent szépen elkészíteni. De egyet-egyet bele lehet csempészni mindig a sok más mintás füzet közé.
  • Táskába ötletek:
    • Füzettartók, mappák használata: Még a gimiben is sokat tud segíteni a nagy méretű füzettartó, ha sok a füzet vagy a könyv.  A sok jegyzet miatt pedig ajánlatos beszerezni pár mappát is. Ezek nagyon hasznosak a táskában való elhelyezkedésben.
    • Étel, ital: Tudtad, hogyha az uzsonnádat és az innivalódat kulacsban és ételdobozban hozod otthonról, az sokkal helytakarékosabb és gazdaságosabb?

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok. A következő blogposztban találkozunk, addig is legyen csodaszép napotok és vigyázzatok magatokra! Virtuális ölelés minden kedves olvasómnak!🫶🏻


Tanács? Ötlet? Írj nyugodtan kommentet, e-mailt vagy üzenetet az alábbi platformok bármelyikén.


E-mail: jazoka.44@gmail.com


Instagram: @kjazmincsillag

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Érettségi beszámoló — Hogyan lett kitűnő az érettségi bizonyítványom?

Kedvenc drogériás termékeim 2023-ban

Hogyan tanulok tableten? — Avagy milyen alkalmazásokat használok az egyetemen