Papír alapú vagy elektronikus könyv? — Az ebook

Sziasztook! Manapság igen hozzászokott társadalmunk az elektronikus eszközökhöz, hiszen ezek elengedhetetlenek a hétköznapokban. Sajnos ma már egyre kevesebb ember szeret könyvet olvasni. Vegyesek a vélemények és az élmények az elektronikus olvasással kapcsolatban. Vannak, akik teljes mértékben támogatják a „mozgalmat”, és vannak olyanok is persze, akik egyértelműen ellenük vannak, az ilyesmi időtöltésnek. De nyilvánvalóan ízlések és pofonok. Vagyis a mai postban elhoztam, a szerintem legfontosabb tudnivalókat a témában. Kezdjük is el!

Az ebook olvasók

Böngészni ilyesfajta tartalmakat tableten, telefonon, akár még laptopon is lehet. Viszont a legkényelmesebb megoldás az ebook olvasó. Jó eszközöket az előzőek fele áráért is be lehet szerezni. Nagyon népszerű a Kindle nevű olvasó –az Amazon nevű oldalról be lehet szerezni- közösségi oldalakon, de számtalan színű, fajtájú és márkájúakat tudunk beszerezni. Nagyon könnyű a kezelésük, ugyanis már legtöbbjükön érintőképernyő van csak vagy ki van egészítve pár gombbal. Az akkumulátoruk kibír akár másfél hónapot is. Nagyon picik is vannak (tenyér méretűek) és borzasztó könnyűek, ezért könnyen lehet őket nagyon vinni magunkkal. Néhányuk még háttérvilágítás nélkül is működik, ami ugye segíti a hosszabb használati időt. Persze darabja válogatja az ezen kívüli sok-sok funkciót.

Miért jó az ebook-on való olvasás?

Természetesen fő feladatuk ezeknek az eszközöknek, hogy megfelelő olvasási élményt biztosítsanak. Miután beszereztük az eszközt, a rajta lévő tartalmakat, akár le is tölthetjük pdf formátumban, utána pedig átalakíthatjuk ebook-ká. Vagy meg is vásárolhatjuk a könyveket. Mint már mondtam nem kell az olvasáshoz fény, ez szerintem elég fontos, mert pl: valaki sötétben van olyan helyen, ahol nincs fényforrás a közelben, ez a funkció nagyon sokat tud segíteni. Nem kell könyvjelzőt használni, mert megjegyzi az eszköz, hol hagytuk abba az olvasást. Ezeken kívül lehet, hogy a nem olvasni vágyóknak is megjön a kedve az olvasáshoz, amennyiben ezt egy elektronikus eszközön tudják megtenni. Nem terheljük a környezetet új fák kivágásával és tinta használatával.

Jobb, mint a papír alapú olvasás?

Szerintem az ebook olvasó jobb, mert sokkal könnyebb a használata, mint egy papír alapú olvasmánynak. Mindkettőnek meg van a varázsa. De én kényelmi szempontból az ebook olvasóra szavazok. Tehát ennyi is lenne röviden az ebook-okról való dolgok, amiket fontos tudni, ha valaki utál olvasni/ilyesmi olvasási technikával próbálkozna meg. 

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok. A következő blogposztban találkozunk, addig is legyen csodaszép napotok és vigyázzatok magatokra! Virtuális ölelés minden kedves olvasómnak!🫶🏻

 

Tanács? Ötlet? Írj nyugodtan kommentet, e-mailt vagy üzenetet az alábbi platformok bármelyikén.

 

E-mail: jazoka.44@gmail.com

 

Instagram: @kjazmincsillag

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Érettségi beszámoló — Hogyan lett kitűnő az érettségi bizonyítványom?

Kedvenc drogériás termékeim 2023-ban

Hogyan tanulok tableten? — Avagy milyen alkalmazásokat használok az egyetemen