Programozz játszva! — A Code weboldal

Sziasztook! Ahogyan ígértem itt is lennék egy nagyon érdekes posttal. A programozásról szeretnék kicsit mesélni, és ezt a weboldalt megismertetni Veled. Kezdjük is el!

Kb. 5 éve, negyedik osztályban ismertem meg egy órán ezt az oldalt. Azonnal elmentettem, hogy később is használni tudjam. Minden magyarul van, tehát mindenki meg tudja könnyen érteni. Játékok, programok írására, és tesztelésére van lehetőség. iskolák is vannak térképeken elhelyezve, ahol az oldal segítségével tanfolyamok, órák, és tanítás folyik. Néha kipróbálom magam, hogy megbírok-e oldani egy-két feladatot. Mivel még nem tudok programozni (nem rég kezdtem el tanulni az ún. Java programozási nyelvet), ezért voltak feladatok, amin félórákat is gondolkodtam a húgommal együtt. Mindenben segítenek a videók, melyeket felirattal is meg tudsz tekinteni. De fantasztikus élmény volt kicsit belecsöppenni a régi egyik kedvenc elfoglaltságomba. Most pedig pár link, videó, a könnyebb demonstráció érdekében:


Elzás játék: https://studio.code.org/s/frozen/stage/1/puzzle/1 (itt 20 feladaton tudod átsegíteni a mesehősöket)

Itt tudsz létrehozni appokat, játékokat: https://studio.code.org/projects/public

De ezen kívül van még több fajta játék is, például: Minecraft vagy Angry Birds.

Bemutatkozó videó:





Köszönöm szépen, hogy elolvastátok. A következő blogposztban találkozunk, addig is legyen csodaszép napotok és vigyázzatok magatokra! Virtuális ölelés minden kedves olvasómnak!🫶🏻

 

Tanács? Ötlet? Írj nyugodtan kommentet, e-mailt vagy üzenetet az alábbi platformok bármelyikén.

 

E-mail: jazoka.44@gmail.com

 

Instagram: @kjazmincsillag





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Érettségi beszámoló — Hogyan lett kitűnő az érettségi bizonyítványom?

Kedvenc drogériás termékeim 2023-ban

Hogyan tanulok tableten? — Avagy milyen alkalmazásokat használok az egyetemen