Rendszerezés — A Filofax, és a Bujo

Sziasztook! A mai postban elhoztam neked egy rendszerezős postot, amiben meg fogom mutatni a Filofax-ot, illetve a Bujo technikákat. Vágjunk is bele!

 

· Eszközök: Ebben a pontban egy pár fontos eszközt fogok bemutatni, ami kellhet a rendszerezés e módjához. A legfontosabb egy gyűrűs naptár, amit Aliexpressen, Ebay-en, de sok magyar oldalon is be tudsz szerezni. Lehet bele venni naptárbetétet (különböző kiszerelésűeket, és kinézetűeket), elválasztólapokat, jegyzetlapokat. A Bujo szó a Bullet Journal angol szavak rövidítése. Ez igazából egy pontozott füzet, melyben minden egyes lapot te rajzolhatsz meg, vagy nyomtathatsz ki. Ezt is be lehet szerezni már különböző weboldalakon. Aki viszont Filofax-osabb, és nem akarja elhagyni szeretett kalendáriumát, viszont valami újdonságra vágyik, annak ajánlani tudom a pontozott papírt, amit már bele tudunk a rajzolás után illeszteni azonnal a kalendáriumunkba. 

 

· Dekorok: Ezekben a kreatív technikákban rengeteg fajta dekoráció létezik, kezdődve a milliónyi ötlettel, inspirációval az interneten. De be lehet szerezni különböző kis tárgyakat is, amik feldobhatják, az adott oldalt. Ilyen a washi tape, ami gyakorlatilag egy mintás, téphető cellux (ezt is meg lehet vásárolni az interneten), matrica, ami hangulatossá, és egyedivé teszik a naptárt, illetve egy-egy csomag mintás post-it is. 

 

· Rajeszközök: Igazából, szerintem teljesen mindegy, hogy milyen drága dologgal dolgozunk. Én ajánlani tudom a szövegkiemelőket (STABILO), filceket, festék (Herlitz), bármilyen ceruza (színes, grafit), és egyéb eszközök: tűfilcek, csillámos toll, radír, akrilfilc, sima színes tollak. 

 

· Inspo: Ha bujo-s vagy Filofax-os inspirációra lenne szükséged nagyon ajánlom a YouTube tutorial-okat, valamint a Piterestet. Nekem is van Pinteresten egy Bujo-s táblám, amin folyton bővülnek a nekem tetsző ötletek. Ha esetleg ötleteket keresel, nézz fel ide nyugodtan. Bujo inspirációs pinek: https://hu.pinterest.com/jazoka44/buju/

 

· Miért jó, ha használod valamelyiket? Nem fogsz semmit sem elfelejteni, ha felírod egy olyan környezetbe, ami nagyon tetszik neked. A bujo-t te tervezed, ezért 100%-ban olyan lesz, mint amilyet szerettél volna, ezért biztosan fogsz bele írni. Egyéb oldalakat is belerakhatsz: hangulatmérő, zene lista, vízivás mérő, könyv lista, szülinapok, stb.

 

Köszönöm szépen, hogy elolvastad, remélem hasznosnak találtad, és el fogod kezdeni valamelyiket. Legyen csodaszép napod! Legközelebb is találkozunk egy szintén nagyon izgalmas posttal. Szia!

 

 

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok. A következő blogposztban találkozunk, addig is legyen csodaszép napotok és vigyázzatok magatokra! Virtuális ölelés minden kedves olvasómnak!🫶🏻

 

Tanács? Ötlet? Írj nyugodtan kommentet, e-mailt vagy üzenetet az alábbi platformok bármelyikén.

 

E-mail: jazoka.44@gmail.com

 

Instagram: @kjazmincsillag

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Érettségi beszámoló — Hogyan lett kitűnő az érettségi bizonyítványom?

Kedvenc drogériás termékeim 2023-ban

Hogyan tanulok tableten? — Avagy milyen alkalmazásokat használok az egyetemen