Kedvenc ételem — Rakott tészta recept

Sziasztook! Nagyon régen volt post, de most a szünet után újult erővel vágtam bele a suliba, a blogolásba, és a meglepetés munkámba, amiről lent fogsz találni egy kis értesítőt. De talán kicsit most mesélek a receptről is. Iazából már kiskorom óta foglalkozom főzéssel, sütéssel. Nagyon szeretek ebédet főzni, vagy sütit sütni, valamikor egyedül, valamikor Anyukámmal. Úgy gondoltam, hogy a mai post (többek kérésére) egy főzős post lesz. A kedvenc receptemet hoztam el ma neked. A család is nagyon szereti, ezért gyakran van terítéken. Egyszerű, olaszos ételről van szó. Kezdjük is el!

Hozzávalók
  • egy csomag penne tészta
  • bolognai fűszerkeverék (házi, vagy bolti is jó)
  • fél szál házi kolbász,
  • 250-500g párizsi vagy sonka
  • tejföl és sajt (a tetejéhez)
  • és házi szósz
  • fűszerkeverék: oregánó, bors, só, és egy kis édes paprika por
  • A házi szósz: háromnegyed csomag paradicsom lé, a fűszerkeverék, és mérettől függően fél vagy egész vöröshagyma, kis olaj
Elkészítés: Legelőször a szószt kell megcsinálnunk. Kis olajban, serpenyőben megpirítjuk a hagymát, majd amikor kicsit átlátszóvá vált, bele rakjuk a paradicsomszószt, majd a fűszert is. Hagyjuk, hogy besűrűsödjön, addig pedig felvágjuk a belevalókat. Eközben a tésztának felrakunk egy nagyobb lábasban sós vizet, és hagyjuk, hogy felforrjon. Amint felforrt a vizünk, bele rakjuk a tésztát, és puhára főzzük. Miután minden készen van, egy jénai tálba elkezdjük összerakni az ételt. Alulra kerül egy réteg tészta, rá a szósz, majd a kolbász, párizsi vagy sonka. A tetejére rárakjuk a maradék sajtot, és végül bőven betejfölözzük, illetve megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben 170-180 fokon készre sütjük 45-60 perc alatt. Jó étvágyat!
Nagyon remélem elnyerte a tetszésedet az első főzős postom, és ha tetszett a recept, akkor próbáld ki te is.

Értesítő: Mint mondtam már az előző postban is, egy fontosabb projektben vagyok benne, ami jó gyakorlás az írás fejlesztésére is. Egy úgynevezett SÉTA nevezetű programban vagyok benne, melynek fontos elemei a diákcikkek. Több iskolából is érkeznek alkotások, melyekből hetente, csütörtökönként, iskoláként eget-egyet beválogatnak a Békés Megyei Hírlap nyomtatott sajtójába, és többet az online sajtóba a https://www.beol.hu oldalon. Az iskolák cikkei: https://www.beol.hu/setater/ és az én cikkem: https://www.beol.hu/seta-ter-2019/igy-sportolunk-mi-az-iskolaban-2307441/ ezen a linkeken találhatóak meg. Jövő héten egy interjút fogok készíteni, ha érdekel, nézz majd fel a BEOL oldalára.

Köszönöm szépen, hogy elolvastátok. A következő blogposztban találkozunk, addig is legyen csodaszép napotok és vigyázzatok magatokra! Virtuális ölelés minden kedves olvasómnak!🫶🏻

 

Tanács? Ötlet? Írj nyugodtan kommentet, e-mailt vagy üzenetet az alábbi platformok bármelyikén.

 

E-mail: jazoka.44@gmail.com

 

Instagram: @kjazmincsillag

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Érettségi beszámoló — Hogyan lett kitűnő az érettségi bizonyítványom?

Kedvenc drogériás termékeim 2023-ban

Hogyan tanulok tableten? — Avagy milyen alkalmazásokat használok az egyetemen